Fluefiskere
fluefiskere.dk
 

Badesæson året rundt..

Man behøver ikke båd og motor til et to- eller trecifret antal tusinde kroner for at komme ud til fiskene. Meget mindre kan gøre det. Lystfiskerens badedyr er løsningen.I de seneste år er diverse énmands fartøjer blevet populære - især blandt fluefiskere. Det er oppustelige eller sammenklappelige mini-småbåde, som er langt mere økonomisk overkommelige end almindelige småbåde.


Sofafiskeri
Flyderingsfiskeriet er på ingen måde nyt for mig ... Men jeg har ik gjort så meget ud af det som jeg nok burde ...
Jeg har haft nogle forskellige ringe men er nu endt med og have en GuideLine Drifter. Guideline Drifter er en af markedets allerbedste flyderinge. Faktisk sidder man så højt i den, at der kunne være tale om en mellemting mellem en normal flydering og en pontonbåd. De kraftige pontonformede flydeelementer gør båden meget manøvredygtig og let at bringe frem. Drifter har 2 ponton formede flydeelementer. Båden er fremstillet i et kraftigt 1000 denier nylon. Den har 2 specielle luftventiler som gør at båden kan tømmes eller fyldes med luft på ganske få minutter. En manøvredygtigt fartøj hvor siddekomforten er total i orden , næsten som at sidde hjemme i sofaen .

 
 

Flyderingen er en lille revolution

Fiskepladser, som før var lige uden for kastehold, dækkes let fra flyderingen. I mosen kan der for eksempel kastes ind mellem sivene, hvor gederne gerne opholder sig. Langs kysten, hundrede meter fra land, kan torsk hentes op fra seks meters dybde på flue eller jig. I søen ringer ørrederne så tæt på flueringen, at det kan være svært at få afstand nok til at kaste ud til dem.
Flyderingen er let at bruge og billig i anskaffelse.



Her ses Dennis med en fluefanget flot aborre taget fra ringen !!!


 

Udstyr og sikkerhed..

Af udstyr anbefales at man har et anker med, en svømmevest eller en selvoppustelig redningsvest, kompas, flydende svømmefødder, mobil tlf. eller anden form for komunikations udstyr , pumpe og lappegrej samt en stor del sund fornuft , man bør også binde en form for sikkerhedsline fast , til benet og ned til finnerne , i tilfælde af at denne skulle hoppe af og forsvinde ... Det er ik nemt og "sejle " en flydering med kun 1 finne ...

Hold på varmen

Fiskeri fra flydering kan til tider være en kold fornøjelse. Man sidder timevis i vandet og mister derfor konstant kropsvarme. Man skal derfor være meget opmærksom på, at man kan komme ud for en farlig underafkøling af kroppen .
Denne nedkøling sker langsomt og umærkeligt, hvis man ikke er opmærksom . Til sidst kan man være så nedkølet, at man ikke længere kan tænke klart og reagere som man burde i nødstilfælde. Og så kan man blive statistikkens næste offer for druknedøden...
Den bedste forsikring mod underafkøling er brugen af et par 4-5 mm tykke neopren waders. De bør være standardudstyr, når der fiskes fra flydering. I vinterhalvåret sikrer man sig yderligere med thermo undertøj eller en form for uld undertøj inderst på kroppen. Man skal ligeledes sikre sig, at vadebukserne går langt op i ryggen - helt op til armhulerne. Man sidder nemlig lavt i en flydering, og er ens waders for korte i ryggen, kan der let komme vand ind her!
Husker du disse ting og efterlever man ellers alle disse forholdsregler, da giver flyderingen lystfiskeren store muligheder ...
Made by stenne by stenne
Lav din egen hjemmeside med mono.net